Uit de cocon

Uit de cocon


In mijn vorige blog had ik het over het groeien van rups tot vlinder.

Soms zit je, net als de rups vast in een cocon. Dit had ik de afgelopen weken. Vast zitten in mijn eigen gedachten en patronen. Van alles in mijn hoofd hebben, maar geen steek vooruit komen. In rondjes blijven denken.

‌Op een zondag tijdens mijn workshop Inner Geluk op dag 2 was het thema dromen. Jouw droomplan. Wat is jouw zielsbestemming?

Aan het begin van het bewust worden van je droomplan weten maar enkele mensen wat hun droomplan is, meestal hebben ze geen idee. Het gave is dat tijdens deze dag jouw droomplan zich helemaal ontvouwt.
Hoe iemand daar gaat komen wordt stap voor stap duidelijk. Alle belemmeringen worden onderweg opgeruimd en de stappen worden vast geklikt op zijn/haar tijdlijn.

Je kan niet anders meer dan de droombestemming laten groeien. Dit gaat als vanzelf. Het onbewuste heeft het aangenomen voor waar.

‌Aan het einde van de dag, toen iedereen naar huis was en ik lekker mijn ritueeltje had met het opruimen van de praktijk, kreeg ik ineens een ingeving.

‌Waarom doe ik deze oefening niet met mijzelf maar dan voor het komende jaar? Wat is mijn droomplan voor de komende 12 maanden?

Ik weet heel goed wat mijn eindbestemming is, mijn droomplan, dit heb ik tijdens mijn opleiding als hypnotherapeut uitgebreid toegepast op mijzelf.

‌Stap voor stap dit jaar uitzetten. Wat ga ik eerst doen? Het was een interessante oefening met mezelf.

‌De eerste stap die in mij opkwam was focus. En dit is zo waar want ik vind zoveel dingen leuk dat ik daardoor nog weleens de focus kan verliezen op dat wat voor mij op dat moment echt belangrijk is en mezelf verliezen in bijzaken. 

Ik voelde gewoon direct toen ik op die stap stond wat er opgeruimd diende te worden.
Ik voelde mij meteen lichter worden en ik kreeg helderheid in mijn hoofd. Vervolgens diende zich daarna mijn hele pad aan tot het einde van het jaar.
Ik heb dit vast geklikt op mijn tijdlijn.

Nu kan ik alleen nog maar dit pad volgen: het pad dat mijn onbewuste en bewuste samen hebben afgesproken, dat voelt zo ontzettend goed. Het geeft duidelijkheid, het geeft richting, het ruimt op en dat geeft ontspanning.

‌Het was voor mij even weer een reminder: practice what you preach!

‌Ik had mezelf uit de cocon gehaald en bevrijd van mijn eigen belemmerende gedachten. Ja, ook ik heb ze! 😉

Dit voelt zo onwijs goed en dit is ook wat de deelnemers heel vaak voelen. Euforisch bijna.

‌Reacties naar aanleiding van de workshop zijn altijd zo ontzettend mooi. Mensen hebben van tevoren geen idee wat ze kunnen verwachten en daardoor zijn de stappen in de transformaties die ze maken vele malen groter.

‌1 van de reacties was zelfs: “ik heb de eerste stap gezet, ik heb ontslag genomen”.

Mijn hart maakt hier dus echt een sprongetje van!
Hoe waanzinnig is dit!

‌Niet dat iedereen nu ontslag moet gaan nemen hoor ☺️, dat is niet wat ik zeg maar het feit dat je kiest voor jezelf, dat je stappen durft te zetten, grenzen aan durft te geven en oprecht gelukkig bent. Dat is precies waarom ik doe wat ik doe.

‌Kom uit je cocon: LEEF bewust! Dat gun ik iedereen!


Liefs Lieke 💚