#withamission

WAM Training

NLP training voor bedrijven is waar mijn onderneming mee is begonnen. Ik vind het fascinerend patronen en gedragingen te ontrafelen en dit om te zetten in tools. Hoe werken jouw denkpatronen, je taalgebruik en hoe beïnvloeden deze elementen jouw gedrag? Neuro-Liguïstisch Programmeren (NLP) gaat over deze wisselwerking. De term Neuro-Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren.

Het communicatie proces

Om effectiever te communiceren en om gedrag te kunnen veranderen moeten we eerst weten hoe communicatie werkt.

We nemen allemaal dezelfde buitenwereld waar via onze zintuigen. Maar waarom reageert toch iedereen anders op de buitenwereld? Via een intern proces worden deze zintuiglijke waarnemingen omgezet in communicatie en gedrag.

Op basis van onze waarneming en de filtering van de informatie, vormen we dagelijks vanuit terugkerende gedachtepatronen ons gedrag. Onze gedachtepatronen zijn opgebouwd uit beelden, geluiden, gevoelens, interne dialoog, geur en smaak. We filteren alle informatie die we ontvangen door onbewust dingen weg te laten, te vervormen en te generaliseren. Onze gedachten en stemming sturen ons gedrag, of dit nu wel of niet op feitelijke waarneming berust of vanuit onze terugkerende patronen.

Als je NLP toepast, word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.

NLP technieken praktisch toepassen

- Jezelf en je relaties in privé en zakelijke context
- Het beïnvloeden van stemmingen, gedachten en gedrag
- Het effectief kunnen communiceren met anderen
- Het optimaal inzetten van je talenten en hulpbronnen en die van anderen
- Het optimaal motiveren van anderen bij hun persoonlijke ontwikkeling

Je hebt het vast wel eens meegemaakt je ontmoet iemand en er is direct een klik, uren praten over allerlei verschillende onderwerpen of dit nu een klant is of iemand in je privé. Je voelde de klik maar hoe kwam dit? Door de woorden die je zei of toch door iets anders? Je zal het ook wel eens meegemaakt hebben dat je iemand ontmoette waar je totaal niet mee door 1 deur kon. Waar de communicatie heel stroef liep en je het liefst weg wou uit die situatie.

In de meeste gevallen is het handig een klik te hebben met iemand. Bv met je collega’s, leidinggevende of klanten.

De connectie/ klik die je hebt met iemand heet rapport. Een energie die gecreëerd wordt waardoor mensen zich gehoord voelen, begrepen en gezien worden.

Het programma kalibreren kan je leren is ontworpen om te leren hoe je in rapport gaat met de klant/ collega/ leidinggevende. Het is het belangrijkste element om resultaten te boeken in communicatie, coaching, training, onderwijs, zorg en vriendschap. Onderdelen als mismatchen en oogpatronen worden uitgebreid behandeld. Aan het eind van deze training zijn de volgende skills ontwikkeld;

- Vertrouwen
- Gevoelsmatige betrokkenheid
- Bereidheid om elkaar te volgen
- Respect voor elkaars wereldbeeld
- Sterk op elkaar gericht aandacht
- Heldere en duidelijke communicatie
- Resultaatgerichtheid

Trainingen worden op maat gemaakt voor jouw bedrijf! Tijdens een uitgebreid voorgesprek gaan wij in op de behoefte van jou en het team/ bedrijf.